Nieuws

16-09-2016

Balanstraining bij enkelverstuiking ?

Een enkelverstuiking is de meest voorkomende sportblessure. Na een eerste verstuiking heeft een sporter een jaar lang een verhoogd risico op een volgende. Door het dragen van een enkelbrace of het doen van balanstraining kan een herhaalde verstuiking worden voorkomen. Sportarts Kasper Janssen deed onderzoek naar de effectiviteit van beide strategieën.

 

Bracen, balanstraining of een combinatie; welke optie werkt het beste om een enkelverstuiking te voorkomen? Kasper Janssen onderzocht dit door een jaar lang 384 sporters te volgen na een enkelverstuiking. De sporters werden verdeeld in drie groepen. Eén groep kreeg een brace voor tijdens sport voor één jaar. Een tweede groep kreeg een oefentol om thuis twee maanden op te trainen. Een derde groep kreeg een combinatie van beiden voor twee maanden. Janssen: “Na een jaar bleek dat bracen goedkoper is en meer enkelverstuikingen voorkomt dan trainen op een oefentol. Met andere woorden: balanstraining werkt goed, maar een brace nog beter!”

 

In een tweede onderzoek keek Janssen naar hoe voetballers, volleyballers en hardlopers drie verschillende brace typen waardeerden. Ze droegen tijdens sport afwisselend een soepele compressiebrace, stevigere veterbrace of stijve semi-rigide brace. Janssen; “De bracevoorkeur verschilt per sport. Voetballers en hardlopers geven de voorkeur aan de compressiebrace, terwijl volleyballers de voorkeur gaven aan de veterbrace.” Artsen en fysiotherapeuten kunnen sporters met deze kennis een beter braceadvies geven.

 

Kasper Janssen promoveerde op 7 september bij VUmc.
Promotor: prof. dr. W. van Mechelen en copromotor: dr. E.A.L.M. Verhagen

 

Bronvermelding : FysioActueel.nl

15-09-2016

Gratis informatieavond over STRESS op 27 oktober om 19.30 uur !! (datum is gewijzigd)

 "Samen staan we sterk". Dat vinden M&O fysiotherapie, Anne Roffel van iMoves en Esther Musch coaching. Uit onze ervaring is gebleken dat door samen te werken, wij mensen beter kunnen helpen. En dat is waar het bij ons om gaat. De gevolgen van stress zijn vaak zowel lichamelijk als geestelijk. Wij geven vanuit onze eigen individuele deskundigheid informatie over wat stress is en wat u kunt doen om er anders mee om te gaan. U verlaat de avond dus met praktische tips waar u direct wat aan heeft. Ook kunt u ons op deze manier persoonlijk leren kennen en na afloop vragen stellen.

Koffie en thee staan klaar en uiteraard kunt u een leuke kennismaking van ons verwachten !

Wanneer : Donderdag 27 oktober 2016 van 19.30 - 21.00 uur.

Waar        : Locatie Woonzorgcentrum Dekkersduin, ingang Campanulastraat te Den Haag

Aanmelden kan via T. 070 - 368 89 57 of stuurt u een mail naar info@mulderenvanoostveen.nl

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 > 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >

  • Eerste slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief