Nieuws

01-08-2014

Hoe vaak loopt u hard ?

Deze maand start er weer een Running therapie groep. Voor meer informatie zie hoofdstuk "Medische trainings therapie" vermeld op onze site.

Belt u ons geheel vrijblijvend voor meer informatie ?

 

Zie bijgaand interessant artikel.

 

Bron: www.nu.nl

18-06-2014

Veel meer ouderen sterven door val

Meer aandacht voor ouderen om ons heen is min of meer een sociale verplichting. Maak gebruik van de geriatrische fysiotherapie van M&O. Onze expertise op dit gebied kan veel hulp en ondersteuning bieden.

 

Het aantal 65-plussers dat sterft aan de gevolgen van een val, is in zes jaar tijd met 37 procent gestegen.

Veel meer ouderen sterven door val

Dat meldt VeiligheidNL woensdag. 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn mensen van boven de tachtig het vaakst het slachtoffer; in 2012 overleden ongeveer 2.100 80-plussers door een val.

In opvallend veel gevallen loopt de gevallen oudere fataal hersenletsel op. Dat komt waarschijnlijk doordat de slachtoffers bloedverdunners gebruiken.

VeiligheidNL en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) vermoeden dat die het risico op een hersenbloeding bij een val verhogen. De organisaties willen dan ook dat ouderen die deze medicijnen gebruiken, vaak en goed gecontroleerd worden op hun zogenoemde valrisico.

Een deel van de stijging wordt overigens ook verklaard doordat er meer ouderen zijn in Nederland. Maar "ook na correctie voor de vergrijzing blijft de toename met 16 procent groot", stelt VeiligheidNL.

 

Valpreventie

De organisatie vindt dat er te weinig aan valpreventie wordt gedaan. Als blijkt dat een oudere een grotere kans heeft om te vallen, kan hulp worden geboden. Zo kan de woonomgeving worden aangepast, of gezorgd worden dat het zicht van de persoon in kwestie wordt verbeterd.

Het aantal oude mensen dat gewond raakt bij een val is overigens ongeveer gelijk gebleven. VeiligheidNL denkt dat de aanpak van botontkalking en een betere behandeling daaraan hebben bijgedragen.

 

Bron: nu.nl

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 > 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >

  • Eerste slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief