Nieuws

23-01-2015

Andullatietherapie mogelijk bij M&O fysiotherapie

In oktober 2014 heeft M&O een pijnbestrijdingsweekend georganiseerd samen met HHP, waar ca. 200 personen aan hebben deelgenomen. Tijdens dat weekend kon er kennis gemaakt worden met de Andumedic, een speciaal ontwikkeld matras, waar veel (pijn)klachten mee kunnen worden verzacht of opgelost. De andullatietherapie is een pijnloze methode om (chronische) pijn te bestrijden.

 

Na een inventarisatie van de vele positieve reacties van eigen patiënten en andere geïnteresseerden, heeft M&O besloten zelf een andullatie bank aan te schaffen voor haar patiënten. Andullatietherapie bij M&O kunt u zien als een aanvullende behandeling op alle verdere therapieën die M&O biedt.

 

De Andumedic geneest of veranderd niet de oorsprong van uw klachten, is echter wel effectief bij het verlichten en/of laten verdwijnen van uw symptomen, zoals pijn, spanningen en zwellingen (door stimulatie van het lymfesysteem).

 

Hoe werkt het?

Gedurende de andullatiebehandeling, die zo’n 15 a 30 minuten duurt, ervaart u zowel warmte via infrarode straling, als pulserende, ontspannende trillingen in het lichaam. De infrarode warmte verbetert de bloedsomloop. Infrarood bestrijd tevens pijn en ontstekingen en verzacht verkrampte spieren bij (top) sporters. De overdracht van trillingen naar lichaamsorganen gebeurt via een proces dat ‘resonantie’ heet. De trillingen van de Andumedic wekken deiningen op in het vocht waarin de lichaamscellen zich bevinden. Hierdoor wordt de cel gestimuleerd om meer energie te produceren. Daarnaast worden de lichaamseigen doorbloeding en het lymfesysteem zeer sterk gestimuleerd. De massage met Andullatie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras met de onderste ledematen in een houding die ontspannend is voor de rug. Andullatie verzacht rug- en andere pijnklachten direct.

 

Voor wie is de therapie geschikt?

Andullatie kan toegepast worden bij mensen met de volgende klachten:

1. Chronische pijnklachten (rugklachten, spanningsproblemen, artrose, reuma, etc.)

2. (Top)sporters, om sneller te herstellen van zware inspanningen

3. Osteoporose

4. Fibromyalgie

5. Pijnlijke gewrichten

6. Zwakkere en pijnlijke spieren

7. Neurologische aandoeningen

 

Ervaring van patiënt van M&O:

"Via de pijnverlichtingsdagen bij M&O fysiotherapie ben ik in contact gekomen met andullatie therapie. Ik heb al jaren last van chronische rugklachten, pijnlijke benen en vermoeidheid, dus ik was heel benieuwd of andullatie therapie iets voor mij kon betekenen. De eerste keer dat ik op een andullatiematas lag voelde ik al direct verschil: ik kon mij beter bewegen, de pijn in mijn benen was bijna verdwenen en ik voelde mij een stuk fitter. Omdat de effecten zo geweldig waren heb ik zelf een andullatie matras gekocht. Ik maak dagelijks meerdere malen gebruik van het matras. Vanwege de andullatie therapie heb ik geen pijnstilling meer nodig. Verder heb ik meer energie en kan ik mij beter bewegen. Het matras heeft mijn problemen niet opgelost, maar het werkt wel degelijk pijnverlichtend en ontspannend waardoor het voor mij heeft bijgedragen aan een enorme verbetering van kwaliteit van leven. Kortom: ik kan iedereen met (chronische) rug- en of pijnklachten aanraden om zelf andullatie therapie bij M&O fysyiotherapie te gaan ervaren".

J. Jongbloed (42 jaar)

 

Wilt u meer informatie over deze behandelvorm, dan kunt u terecht op

homehealthproducts.nl of andullatie.nl

Mogelijkheden voor andullatie therapie bij M&O zijn er voor een éénmalige behandeling of een 10-rittenkaart. Voor de kosten verwijzen wij u naar het tarievenoverzicht.

 

Een afspraak maken ?

Bent u geïnteresseerd in de andullatietherapie ? Belt u dan met een van de praktijkassistenten, tel. 070- 368 89 57, voor het maken van een kennismakingsafspraak.

22-01-2015

Nieuwe praktijkruimte voor M&O in woonzorgcentrum Dekkersduin per 12 januari 2015!

 

Het is de vierde behandellocatie die Peter van Oostveen en Paul Mulder, eigenaren van M&O fysiotherapie, in gebruik nemen. Naast de bestaande vestigingen in de Mimosastraat en Akeleistraat, wordt er vanaf 12 januari 2015 ook behandeld in het nieuwe woonzorgcentrum Dekkersduin, behorende bij de Florence groep.

Het woonzorgcentrum is gelegen in de Mimosastraat 7 te Den Haag.

 

M&O fysiotherapie heeft in haar vestigingen een praktijk voor fysiotherapie, orthopedisch manueel therapie en osteopathie. M&O aktief biedt oefenruimte voor verscheidene bewegingstherapieën voor individuele training of kleine groepen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

M&O heeft inmiddels 8 therapeuten in dienst met elk zijn eigen specialisme. Dit betrokken team behandelt, ondersteunt en begeleidt mensen die lichamelijk willen herstellen of trainen, op een deskundige en gedreven wijze.

 

Het idee om gezamelijk met de huisartsen van gezondheidscentrum Akelei  een nieuwe behandellocatie te starten is ontstaan uit de al bestaande samenwerking van huisartsen, wijkverpleegkundigen, diëtist en overige zorgverleners. Door deze samenwerking voort te zetten op de locatie bij Dekkersduin, zal de buurtfunctie met deze gerichte specialistische zorg aanzienlijk versterkt worden.

 

De behandelkamer in Dekkersduin van M&O is gelegen op de 1 etage en is per lift bereikbaar. Bij een bezoek aan M&O fysiotherapie in Dekkersduin, kunt u gelijktijdig kennismaken met alle welzijnsvoorzieningen die dit woonzorgcentrum  voor alle omwonenden biedt.

Zoals bijvoorbeeld het restaurant waar u heerlijk kunt eten en alwaar tal van activiteiten worden georganiseerd.

 

M&O fysiotherapie behandelt in Dekkersduin tussen 13.00 - 17.00 uur op:

 

Maandag- , donderdag en vrijdagmiddag  : Peter van Oostveen - Orthopedisch Manueel therapeut

Dinsdagmiddag                                               : Alice de Boer - fysiotherapeut/health psychology

Woensdagmiddag                                           : Marijke Kortekaas - Geriatrisch therapeut

 

Voor het maken van een afspraak in Dekkersduin of een van de andere locaties van M&O, kunt u contact opnemen met de praktijkassistenten, tel. 070-368 89 57.

 

Meer informatie omtrent onze fysiotherapeuten en hun specialismen vindt u verder op deze website.

 

 

 

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 > 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >

  • Eerste slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief