Nieuws

17-06-2020

bron: longfonds Nederland

Wijziging in vergoeding fysiotherapie voor COPD

Het Longfonds heeft zich, samen met de koepel van de fysiotherapeuten en oefentherapeuten, sterk gemaakt voor de aanpassing van de vergoeding van fysiotherapie.
Mensen met COPD die in groep B vallen, die in de afgelopen 12 maanden 1 longaanval zonder ziekenhuisopname hebben gehad én een hoge ziektelast ervaren, worden per 1 januari 2021 ingedeeld in een nieuwe groep. Deze nieuwe en zwaardere groep wordt groep 

De vergoeding van het aantal behandelingen fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 verschilt van groep B. Dit wordt verhoogd van 27 naar maximaal 70 behandelingen in het eerste behandeljaar. In het tweede behandeljaar en eventuele volgende jaren wordt het aantal behandelingen verhoogd van 3 naar maximaal 52 behandelingen per jaar. Voorwaarde is wel dat je in de voorafgaande 12 maanden weer een longaanval zonder ziekenhuisopname hebt gehad en nog steeds een hoge ziektelast ervaart.

Hiermee wordt de vergoeding van fysiotherapie voor deze nieuwe groep B1 ‘gelijk getrokken’ met die van de groepen C en D, zwaarste groepen COPD patiënten.

 
 

11-01-2019

Artrose

Vanaf 2019 bieden wij een specialistisch artrose beweegtraject aan.

 

Bewegen is belangrijk als u artrose heeft. Het meest voorkomende symptoom van artrose is pijn die optreedt wanneer u het gewricht langere tijd achter elkaar gebruikt. Naast de pijn kunt u last hebben van stijfheid, meestal verdwijnt deze stijfheid als u even in beweging komt.

 

Verantwoord bewegen versterkt de spieren en pezen rondom uw gewricht, daarom heeft M&O Fysiotherapie een artrose beweegprogramma opgestart, hiermee helpen wij u op een verantwoorde manier in beweging te komen en te blijven. M&O Fysiotherapie leert u welke vorm van beweging bij u past en hoe u de oefeningen op de juiste manieren uitvoert.

 

Heeft u interesse, of vragen, neem graag contact met ons op TEL:  070-368 89 57

1 2 3 > 

Afspraak maken

Vul het online formulier in of Bel voor een intake gesprek

070 368 89 57

Maak een afspraak >

  • Eerste slide

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief